Jean Auguste Dominique Ingres" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Jean Auguste Dominique Ingres


escrimeuse glissant - eller - ligg
står

du - emot
fonden och du - hur du sticker

ut - tusen och en
nätter bland dem - man slås

av med vilket bett du föreställer dig honom plocka
ackord - med haka, nacke och testar i hans händer


du drar bara

ett bloss


när spetsen skär in mellan revben
särar du dig skönt - från mängden
Fri vers av wayward - taiga
Läst 406 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-07-21 06:13Bookmark and Share


  dead_prez
overkligt bra
2009-08-06

  Per Teofilusson
De sex sista raderna och halva titeln (den högra) lyser som en grön droppe frusen abscint i min handfalta. Det övriga ger mig inget, pga okunskap, men från "man slås av" är jag med, mycket med.
Bland det otäckaste en mänska vet är att skilja sig från mängden, t.ex genom att ställa sig på en scen. Det kan manifesteras genom att vi håller en hand över ansiktet när en tiggare sträcker ut sin hand, ty det kunde vara jag.
Men den här handlar mer om vår seende-förmågan, och kapaciteten att vara i ensamhet som den förre skänker oss. Eller, nja, men jo kanske. Men främst är det fullt begripligt att smaka dessa orddroppar, med välfylld mening.
2009-07-23

    hari lee
Hyllar dig
denna text slår hårt
i mig
din känsla för ord
& språk är
häpnadsväckande
jag är stum
av beundran
2009-07-22

  Ulf Lagerholm
Per Rydberg verkar vara en klokkarl, han nämner bl.a. din språkbehärskning, det skriver jag gärna under på;

"när spetsen skär in mellan revben
särar du dig skönt - från mängden"

godis för ett hungrigt läsaröga, ju
2009-07-22

  Elin R
Jag vet inte om dikten eller svaret på Boris kommentar var roligast. Säkerligen var det svaret, dikten skulle jag snarare kalla finstämd, säker eller bara ohlala.
2009-07-22

  wayward - taiga
hej alla och sorry med att inte svarar snabbt, speciellt boris guran, dina reflektioner skänker närmandet till texten en ny och breddad dimension. det skulle kunna räknas som positivt. ok, en sista gång; tack, för dina eftertänksamma och somewhat lärorika kommisar. so far. men jag antar att du vill att jag ska svara dig personligen oxå, och det har ju både du och jag sinsemellan personligen kommit överens om; att att ge fan i varann. efter mitt förra önskemål. du lovade faktiskt att respektera min önskan. antingen tyder detta bara på att du i sanning är så pantad, så som min första intention var. sedan en gång när du skrev och berättade att du "skulle ut och supa" (hur j-a gammal är du?), mailbombade min inkorg med tomt skit tröttnade jag och tänkte att jag har väl för fan inga skyldigheter jämte dem som snor av min energi.
trätosjuka, det lider inte jag av, tyvärr, utifall du går igång på sånt, så den kan du applicera mot dina ex eller dyl. ist. så snälla fatta den här gången att jag inte juckar tillbaks när du geggar omkring runt mig. -lev väl och skön fortsatt sommar! / jean auguste fucking dominique horny ingres personliga kukrunkerska, på franska med vita vantar på.
2009-07-22

  Per Rydberg
Jag gillar hur dikten ligger vidöppen för tolkning. Du bländar med din suveräna språkbehärskning; du använder antydningar och till synes infall, på så sätt vidgas också min läsning! Dikten är mycket läsvärd!
2009-07-21

  Inkarasilas
(Så var jag tvungen att spana in målningarna, vafan yppiga drivhusblommor, inga Maskrosor i det galleriet vad det gäller Venus inte. Klassiker)
2009-07-21

  Inkarasilas
Vansinnigt läckert, fäktarens snitt rakt in och med onomapoetiska ljud ska jag nu återge detta. *Tjogg, slaff, slafs slipper slurp aaaaaah banzai smork* Det sista där är jag osäker på. Men. Det är rena rama serietidningen, vilket är en GIGANTISK komplimang vad det gäller mig och så skriver du det så satans komplicerat skönt och vackert poetiskt. Jo, en är rätt förtjust i dig. Hej!
2009-07-21
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga