Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöluvan och Djärgen del1

En het vinterdag 1836 trippade Snöluvan med förtjusande steg djupt inne i skogen och skulle hälsa på Farbror Farmor. Hon penetrerade våldsamt med blicken efter lämpliga offer, men plötsligt snubblade hon på en fyrbent daggmask och föll handlöst ned i en 25 meter djup brunn och krossade ansiktet vid landningen. Snöluvan tog fram isoleringstejp, föste samman de lossnade ansiktsdelarna och drog ett par lager tejp medan hon majestätiskt klättrde upp ur brunnen. Snöluvan pillade fram en brustablett för att råda bot mot sitt tablettmisbruk, och efter stor tveksamhet fortsatte hon mot Farbror Farmor med våldsam beslutsamhet och orubbligt självförtroende.

Efter en stund fick snöluvan syn på en kokt plankstek som hoppade fram under en överdimensionerad sten och lade sig för att sova i en övergiven vattensäng som precis hade torkat ut. I ren desperation passerade en vätskefylld flodhäst förbi och pucklade på en kamel med en puckelryggad kamelbulle. Genast började en bekymrad ladusvala springa runt och leta efter fossiler under trappan till sin mors utedass. Dessutom låg det en nedsövd men klarvaken bedövningspil och sov i den asfalterade soffan.

Plötsligt föll det ned en himmelsblå adress och träffade soffan i huvudet så att han dog relativt ordentligt. En dödsförklarad respirator blev nervös över att beskåda detta och tog fram en skotträdd revolver och skjöt ihjäl en bottenfryst savann som sprang förbi.

Medan Snöluvan närmade sig Farbror Farmors hus tänkte hon på den välkända bilbatterisångaren, som trippade runt i öknen och stampade otäckt med sina små fötter samtidigt som den hällde batterisyra på två uppladdningsbara fiskgratänger som låg bland buskarna och tittade på en rutrandig kasettantilopsångare som sprang runt ute på savannen och flåsade för att locka på honorna. Men han spelade så mycket att kasetterna tog slut och han började i vredesmod attackera de manuella parkeringsautomaterna som gick och betade på savannen.

100 meter därifrån slog en rar slagborrmaskin ned ett tandläkarborr så att den fick hål i tänderna. En blind skvallerkärring som låg och sprattlade i en rabatt utan för konsum, såg händelsen och började babbla så ihärdigt med truten att käken gick ur led och hakade sig fast i golvet. Polisen tappade hakan när de fick se vad som hänt. Två oskyldiga haklappar och en söt liten rödhake misstänkta för brotten.

slut på del 1




Övriga genrer av Farbror Farmor
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-22 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Farbror Farmor