Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gammal anteckning från kanten; rasta, götene

(efter att ha passerat mora samma förmiddag i vasaloppstider)




å du cans, i mora var det ett hej och hå idag - folks förehavanden är också kultur



nån som bara gör mig så glad - uppåt :D
en klick i gredlina kalasbyxor - en vinstlott i tombolan,

bland alla mina nitar - nu när

svenska aeroplan aktiebolaget
ska se om vingarna bär

ja, för det var ju hon - som sjöng
saabreklamens låt - release me - med oh laura

inte så himla längesen det bara var uppåtvindar
- en termik som mojnade

men, mitt i allt elände - här
en morrande madam med noll hävdelsekomplex
som sparkar loss mitt i folkhemsfredagmysfläskfiléfavoriten
så att hon skulle kunna få bearnaisesåsen att dallra
i sin dragongula glans på era tallrikar

sätt inte i vrångstrupen


unna dig en till pilsner, vetja - eller en grogg
klockan är ju bara barnet

så ska det låta, bengtzing - kamma dig, för fan

och jag ska alldeles strax sluta sjåpa mig
men först bara - så halvkul man nu kan ha en fredagkväll
på ett isigt rasta i götene på västgötaslätten

låter en riktig öhrn få lyfta och tvista till mungiporna på mig så att jag nästan o.d-ar på min svartavinbärsproviva

gah, oh lord, please forgive me - för allt mitt jönsiga tugg



http://www.youtube.com/watch?v=FxwxH64p6Fk




Fri vers av wayward - taiga
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-23 00:25



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Ditt jönsiga tugg är sprängfyllt med charm, sprakande intelligens, unik betraktelseförmåga, och musikalisk berättarförmåga. The lord simply must be singin' along.
2009-07-28

  Lasseman VIP
En härlig text min vän, och så gott att få skratta litet, tack för det kramar och applåder
2009-07-27

  Marlboroman/Hg VIP
Gillar ditt "jönsiga tugg". Men du, gredElina – inte "gredlina".
2009-07-26

  Ulf Lagerholm
jag älskar ju dina vykort därifrån vägrenen, även Nisse F gillar
det här, jag vet, har frågat honom


"- Och ensam i kvällen den sena
jag slåss med en smäktande vals."


"och Gud må förlåta mej somliga rader,"



jag provade att läsa din text högt, samtidigt som jag duttade några valssteg utmed tiljorna, funkade ävvligt bra vettu
2009-07-23

  Göran P Rödholm
En rik text. Jag fastnar för den morrande madamen med noll hävdelsekomplex. I Götene har jag varit många gånger, är det inte där de har en restaurang som heter Krickelin?
En rik, skön text som sagt.
2009-07-23

  Fredrik Stillesjö
Hej Wayward!

All heder till din kulturgärning - anteckningar vid kanten. Vill gärna följa med ett tag till... Hälsar vännen Fredrik
2009-07-23
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga