Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnamord, barnamord, till himmelen du är en gyllne bro

Du dödade ett barn idag
med båda dina nävar.
Nu sitter du på handlarn´s trapp
förgråten när du bävar,
för människornas dom
och förbannelsen som svävar
över dig fastän ändå
mot gudomlighet du strävar.
Gudomlighet som fastnat
uti meningslösa vävar.




Fri vers av Knickedick
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-25 01:20



Bookmark and Share


  Sanna i badet VIP
Ger tankar och etiskt fundering som är lätt att veckla in sig i.
Men svårt är det att förlåta barnamord. Man frågar sig: Varför?...och oftast finns väl där inget som helst vettigt svar.
2009-07-25

  lycksele
Vi ska icke döda.
Om någon dödar, är allt slutgiltigt kört då?
Med det mått du mäter, skall även du mätas.
Den dom du avger vänder tillbaka på dej.
Dömen icke,
på det att ni icke må bliva dömda.
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick