Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljuv ljuvare sommar

Naken hud
i morgonljus
fåror, fjun, fläckig, sommarbränd
är väl ändå det vackraste som finns
när fåglar kvittrar mot himmel grå
som bara Sverige kan färga

När stenar är heta och vattnet ljummt
när kvällar är sena och natten ung
när morgon är dag liksom strålar aldrig sinande
är våra själar inte fria då
att njuta, leva, älska, flyga

Skinnet så salt, fuktigt
håret slingat, gult av sol
fötter rispade av nysprungen äng
och luften dallrande av förväntan, uppnålig längtan

Smak av klöver och stänk av sommarregn
droppar så klara, rena, nya, odruckna
Tänder blottas och läppar är spruckna
augusti nalkas, men vi lever än




Fri vers av Ming
Läst 404 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-28 23:49



Bookmark and Share


  aol
så fin är din dikt med ett så rikt innehll mycket berörande
2009-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Ming