(the song remains...)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(the song remains...)


så kommer wojtek ihåg







wojtek vaskar sitt ögongrus
genom en tredje eller fjärde

marlborogrå slöjrök - matchar
sjöns juniyta på höger hand

hans grumliga harkling slår an
stenskottets perfekta stjärna -



rutans vindavvisande sluttning presenterar utan
förvarning en hågkomsts hisnande panorama

då vajern i mitträckets spännings skugga
lägger sig som laijsas brudlakans broderier
i körfältet från öster kastar hon sina stygn



en hälsnings trådtunna genans i
en morgonrodnad från narva i

ett gultransparent instamaticblekt
sjuttiotalsljus mot bomullsbrynjan
kittlande vaj av timotej emot låret

skör och solkigt förförd av
hennes ögonlockslöften av

gaslågsblå vodka spilld i och ur
förgätmigejmönstrad servis

av porslin - hennes hys hetta

hur föreföll
han henne

orakad idag - skulle hennes handrygg
kanske alls inte ha förebrått hans kind

hade han fått väga den ännu - mot hennes
vita lättjas oskrivna skulderblads minne - om




Fri vers av wayward - taiga
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-29 21:47



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
hur han plötsligt minns, filmen som spelas upp i överljudshastighet, de gyllenkantade frekvensrutorna kring den kära, kring de goa attributen runt om, just i den bråkdelen av en sekund när mittvajerns rekyl klyver förarhytten inkl. wojteks pannlob, å ekipaget, som en inandad val, ljudlöst svävar genom lufthavet, med nosen riktad ned mot ravinens botten

filmiskt, är ordet för kvällen
2009-07-29

  dead_prez
tight - yeah fucking right
2009-07-29
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga