Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en av den slags händelser som många kvinnor skulle kunna berätta om på sitt eget vis.


1956 Kvinnoliv

"Ingen födsel på gång här" röt den unge AT-läkaren till jordemoderen och försvann.
Tyst natt - ett stilla puttrande och klirrande av instrument som kokades i autoklaven borta i hörnet.
Lugnt, stilla , en sjuksköterska kom då och då in och pysslade omkring.
Var tredje minut ett våldsamt blodflöde. Barnet hade längesedan slutat sparka i magen. Klockan tickade på väggen, minuterna, timmarna svann. Långsamt rann livet bort.
Inga läkare fanns tillgängliga på förlossningsavdelningen.

Dagen bröt in - plötslig aktivitet, ljus tändes, dörrar smällde, personal sprang in och ut igen, telefonen ringde; morgonpasset startade. Ingen bårpersonal fanns ännu på plats. Den spenslige läkaren tog mig i sina armar och sprang genom kulvertarna till ett operationsrum. Den sista krampen löstes upp av en spruta. Oh, tack!tack!

Rapport: Gentofte Sygehus 1956: Fostret dött av kvävning på grund av framförliggande placenta; ålder 30 veckor, kön icke uppgivet.





Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-07-31 16:00

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Näckrosen
mycke smärta och sorg.
jag såg allt framför mig.
ett Änglabarn.
2009-10-07

  Hans Christian
Mycket fint och bedövande smärtsamt att läsa.
2009-08-01

    resilient
Nu blir jag riktigt ledsen. Det hände min svärmor. Pojken fick inte någon begravning, var ett "ingenting" som hon hade burit i åtta månader.
2009-08-01

    ej medlem längre
Gör ont att läsa ...
2009-07-31

    Madeleine Ågren (Maduska)
Sorgligt och gripande. Fint berättat.
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP