Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

:Fröken fri:



Fröken Fri hade slagit sig ned i en vinröd fotölj av något djurs hud och dess noga tvättade hår.
materialet var glatt och fluffigt fast det här ser ut som om det vore precis tvärt om.

Hon såg rakt ut genom de skira gardinerna.
Där fanns det ingenting av värde.
liksom här.
Hon var alldelles själv som så många gånger förr.

orden fräter inombords.

Tavelduken som hängde snett till vänster ligger mycket riktigt styckad på det lena golvet av trä.
Glaset som det tidigare skulle vart té innuti har gått av också.

ett ljummet guldsken hamnar på hennes kropp just då.

Fingrarna rör tinningen tvångsmässigt.
ögonlock som slutes, kittlande andetag.
klara läppar.
färskt hår.
mjuka och tilltalande kläder.
tår som nästan inte alls påminner om missbildningar.
ögon som håller sig i sina hål.
fransar långa som en pekfingernagel.


härsket läppglans.


Då märker vi röken.




Övriga genrer av Nathalie Eleonora Helgesson
Läst 297 gånger
Publicerad 2005-10-04 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nathalie Eleonora Helgesson
Nathalie Eleonora Helgesson