Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tår över nirvana



Äntrar långa svarta gränder
Utan klarsyn som optik
Längtar hon som lågan tänder
Men vet svaret per logik

Ständigt stark i allt som kräver
Ständigt svag i andras gråt
Höjer svärd där makt förhäver
Hyser agg mot falsk devot

Nyss en molnvandring i kärhet
Nyss nirvanas kött och blod
Nyss en sann och äkta närhet
Nu en avblåst period

Plötsligt ensam emot strömmen
Föll i hopplöshetens älv
Gycklarn rånades på drömmen
Att bli älskad som sig själv

Söker rättsrötans besättning
Giltigt mål i var instans
Om en återtagsförrättning
Till den lycka som var hans

Skrämd aktör som balanserar
Medels vanvettig kemi
Sliten kropp som retirerar
Kontra sinnets frenesi

Knyter handen kring sitt knivskaft
Går till strid mot apatin
Visst är ångesten en drivkraft
Men en dyrköpt sorts bensin




Bunden vers av JJ VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-08-02 09:07



Bookmark and Share


  Miss Mod
Stora applåder.
2009-08-16

  Erik L
Du beskriver känslan väl i denna text och du har ett som jag tycker eget uttryck. Jag känner att jag träder in ett ödsligt lanskap många gånger i dina texter vilket denna var ett extra tydligt exempel på. Som alltid är jag lite extra förtjust i att du använder dig av rim som inte tillhör de vanliga, utan att de på något sätt känns krystade. Det gör att din text sticker ut litet extra.
2009-08-04

    snöö
Smärta och vemodig blir till vackra ord av din penna.
Gillar särkilt orden
ständigt stark i allt som kräver
ständigt svag i andras gråt
2009-08-03

  Lilla My* VIP
Tragisk historia oerhört välskriven beskriven nedskriven...ja...en klass för sig! Tål att läsas många gånger!
2009-08-03

  walborg
Vilket otroligt innehåll som författaren likt våra största klassiker skriver i rimmad poesiform. Läser om och om och är imponerad. Varje vers innehåller något helt för sig och slutligen hamnar den samlade energin i poetens skickliga penna.
2009-08-02

  thyra
Oerhört djup känsla i orden! Fint!
2009-08-02

  Ilona _L
Fantastiskt fint!
2009-08-02

  Lena Krantz VIP
Mmmm mycket fint om hopplöshet och ensamhetens djupa kval...
2009-08-02

    sunnanvind
Din text berör och rör mig till tårar.. en mycket fin text som förtäljer om kärleken, likaså om en mans stora kärlek till sin kära!
Som alltid, du berör JJ... Bokmärke här blir det!
2009-08-02
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP