Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avsked




När han var natt fick han ofta
hämta vatten från brunnen på baksidan av hönshuset
Nu höll han sig stilla
Persienner och vattenbryn alltför stilla
Ett glas och en sista önskan
I korridoren mellan våtrummet och torken ville han
att de skulle träffas

Minnet höll han rakt som ett vattenpass
När de sågs
Hon ville inte men stod där ändå
urvriden, handfatsblek utan
annan önskan än att aldrig åter
Så blev det




Fri vers av Igür
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-03 18:45



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Gillar det vresiga, oromantiska i texten. Verkligheten skrapas fram med sten eller naglar, 'handfatsblek'.
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Igür
Igür