Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÖNSKEBRUNN

sensommardrömmen som sveper förbi

möt mig på tröskeln till höst

möt mig när lövverken skiftar i gult

möt mig med gungande bröst

stolt som en flammande revolution

ivrig och blossande röd

låt facklan lysa i krigshärjad zon

och bli ett bålverk mot nöd

kom i september, var hemstickat varm

jag blir din roströda hingst

du sveper in mig, jag sväljer all harm

minnen från maj och från pingst

läs min historia så läser jag din

visa mig att du förstår

drömmen om allt det där som inte finns

är som en önskan om vår

 

 

LARZ GUSTAFSSON   4/8 2009




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-04 10:30



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Mustig höstdikt, längtansfylld och varm! oemotståndlig! Särskilt:

"kom i september, var hemstickat varm

jag blir din roströda hingst"
2009-08-04

  Suzy med punkterna
Mycket bra flyt och inte mindre glöd i denna väl skrivna poesi
2009-08-04

  Elaine.S VIP
Dessa dina ord , glöder som hösten och har mycket känsla att bjuda på...
2009-08-04

  sulimaa
Den var vacker med ett fantastiskt fint flyt ...
2009-08-04

  mare VIP
Fint diktat....
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP