Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


INNAN INTERNET KOM

det var jag och de normala barnen

vi lekte tillsammans trots allt

fastän jag hörde hemma i avfallskvarnen

och de var jordens salt

det var missanpassad och välanpassade

i fredlig samexistens

fast galoscherna inte alltid passade

kom vi faktiskt bra överens

det var jag och barn som ingen skämts för

i sandlådor, gungor och skog

och vi njöt vårt sextio- och sjuttiotal

vi fick aldrig någonsin nog

det var jag och alla mönstergossar

som aldrig utmärkte sig

det var nöjda mödrar och stolta fäder

och aldrig några nej

du förnekar kanske det jag beskriver

men då undrar jag: VAR DU DÄR????

om inte, hur kan du vara säker på

vad en idiot är?

 

 

LARZ GUSTAFSSON   090804

 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-04 17:32



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Jag var där om än inte DÄR, jag var i 50-talet, önskar jag haft internet då! Och jag är inte säker men ibland tror jag att jag ser en i spegeln...
2009-08-04

  Teresia Ridell
På många sätt mer "raka rör" o face-to-face.på den tiden.Nu sitter galningarna var för sig bakom sin egen ridå.. och alla möjligheter finns..men vem fan orkar välja ?
Ingen blir någonsin helt nöjd för det finns ju så mycket mer att hämta..
2009-08-04

  Junitvillingen
Allt var inte bättre förr...men somligt. Stark text!
2009-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill påpeka att detta inte handlar om internets vara eller icke vara utan om en galnings uppväxt.
2009-08-04

  Elaine.S VIP
Det var en annan lek, helt klart...Bra skrivet!!
2009-08-04

  Svartsilver
det var iallafall inte bättre på 80 talet. för där var jag barn.
2009-08-04

  Sturesdotter
jag e ju äldre än du...I know...det var bättre förr
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP