Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

THE COUNTDOWN

Och mitt hjärta räknar ner dagarna
Sjutton
Jag drömde en dröm inatt
Där du var en skuggbild
Igen
Ett otydligt skuggansikte, det jag ännu inte glömt
Sexton
Jag kan bokstavera ordet tankar medan jag sover
Det präntas in i mitt inre
Femton
Och solnedgången är inte lika vacker
Mina ögon är halvöppna mot världen
Fjorton
Och jag andas snabbare och blundar
Helt och fullt
Avstannat i sekunder
Tretton
Och jag snuddar sakta vid dig
Jag leker med minnet av dig
Annat kan jag inte göra
Tolv
Mitt yttre är stilla
Min yta är ännu inte krusad
Säg mig, varför skulle jag ge dem en chans att förstå?
Elva
Och jag granskar min utsikt
Från mitt fönster, den jag själv har skapat
Låter vinden blåsa, bara för idag
Tio
Jag är fast i tankar och underbart fri
Med andetag sköljer jag bort min helhet
Nio
Och mina dygn passerar sakta
jag vågar knappt tala, längre
Åtta
Att stoppa tiden, i en dröm
Och vakna upp när allt är avstannat
Jag kommer ej ihåg ljudet av mina tankar
Sju
Och jag hör fotsteg
De rör sig mot den nya dagen
De stannar aldrig, de tillhör framtiden. de vet
Sex
Att bektrakta allt, och önska sig bort
Önska sig tillbaka
Och känna sig genomskinlig
Tiden rinner igenom mig
Fem
Och höstens färger bryter fram
Regnet sköljer bort mitt gamla skal
Och jag tänker, igen
Jag tänker
Fyra
Jag bor i mina drömmar och ler med mina skuggor
När livet är underbart står allt stilla
Tre
Att glömma bort att andas
Och ryckas tillbaka till,
En ny verklighet
Två
Är gräset ännu lika grönt, som jag mindes det, då jag ännu existerade
Sommaren tog min självklarhet
Men ag minns och jag drömmer, ännu
Och mina känslor lever, igen
Ett
Jag tillåter mig inte att tänka
Mitt hjärta blir skörare nu 
Närheten tar mina drömmar
Med ens faller allt

Noll.
För att du är mitt slut och min början




Fri vers av elsa.
Läst 360 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-04 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

elsa.
elsa.