Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett annorlunda liv

Sömnen tung av alkohol, skrynkliga affärer
Slingrad som en orm runt tovorna
Silverkedja som hon retfullt
norpade åt sig och sprang. Tallkronor i morgondager,
en strimma rök från kol som nyss så ilsket fräste
av urinskvättarna. En skabbig räv river i plastpåsarna
En korp varnar,
ett blänk från ljusbrun nacke. Skogsmyra
Fiskgjuse. Hon vek av över landsvägen, förbi
Mörkhäll, Kyrkviken. Smala grusvägar som ringlar
kilometer efter kilometer genom dungar,
över hagar. Kniv under jorden, dolda fel
i sommarhusets hall

Ett campingbord, två campingstolar, två
luftmadrasser. Bortom det digitala fanns
en tapetserad vägg. Upphängda porträtt
av avlidna. Leta rätt på den försvunna tältpinnen.
Ta den bilden. Scanna in den 40 år senare
och säg: Det var där vi hörde statarhustruns bön,
skogvaktarens sång. Parkeringsplatsen flämtar,
sandigt ljud från spindelnära turistområden
En fluga, en kylväska och en hög med kläder
Kvällsmolnen söker sig mot himlavalvets
mörkare delar. I tomrummet som uppstår
står mjölkkorna och idisslar. Detaljplanen
har alltid plats för mer

Nu springer hon längs stigen ner mot stranden
Snart springer han längs stigen ner mot stranden
Det första som de möter är inte längre liv
Ändå skrattar de och frustar. Kanske är de hästar
Ursprungliga på ett blekt och lite narigt vis
Här fanns det plats! Här täljdes grillpinnar
och lektes kull bland träden! Filtar, termosar
och handdukar på tork. Stenarna flyter
längre ut på vattenspegeln. Lågupplösta skuggor
som då och då försöker lyfta. Så många bilder
Så många avtryck som flimrar över världen
Det är färg. Det är minnen. Det är
ett annorlunda liv




Fri vers av Igür
Läst 209 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-05 11:48



Bookmark and Share


    resilient
snygg. Sparsmakad trots sitt viftande och vinkande åt alla håll. Surrealistisk.
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Igür
Igür