Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exil

Mitt Afrika ligger nog vid Bodensjön
Min exil från vardagen
Som skulle kunna vardag.
Att släppa taget
Om mig själv
Och bara falla
Falla in i den afrikanska djungeln
Djupt inne i Europas hjärta.
Det vita skure som en kniv
Genom mörkret
Väggen av längtan inombords
Längtan efter lugn
Lugn i kaoset
Längtan efter genomträngningen,
Den slutgiltiga fördrivningen.

Min exil består av att resa,
Ständigt resa,
Aldrig still.
Modernitet i en fullständigt omodern uppenbarelse.
Betongen är mitt hav,
Livet är mitt mål
Lindau är mitt Afrika,
På andra sidan vattnet ligger Schweiz,
Kilimanjaro.




Fri vers av Daniel Solling
Läst 356 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-07 11:42



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Detta måste jag säga var bra.
Otroligt bra!
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Solling
Daniel Solling