Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöflingor

Ingen snöflinga är den andra lik.

Ändå består de alla av fruset vatten.

Ingen snöflinga känner sig någonsin ansvarig

för en lavin.

Ändå rasar laviner här och där.

Slutligen försvinner all snö

när det blir tö

i ett porlande förenande vatten.




Fri vers av Nils Teodor VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-08-09 10:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bilder som denna
är mycket pedagogiska
gott att läsa
2009-08-09

  walborg
En sanslös liknelse - en snöflinga, utan ansvar, uppgår i det gemensamma vattnet - vad är en människa!!?? Genialisk dikt!!!
2009-08-09

  sulimaa
Åh så vacket och symboliken i :Ingen snöflinga känner sig någonsin ansvarig för en lavin.... den är så tänkvärd...toppen!
2009-08-09

  livsdans
om individualitet...och helhet!
2009-08-09

  poetryGirl
så fin
2009-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Nils Teodor
Nils Teodor VIP