Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hylla 5, fack 4

Jag kryssar mellan magar, barnvagnar
och hållande händer
parerar för barnfamiljens springande, skrikande, kladdiga
monster
Ler förstående
Tar en omväg,
är inte i vägen
för någon

Plockar det jag ska ha i den gula kassen
som svänger lätt på axeln

Kommer ner till lagret, tar min vagn
kryssar mellan hyllor och fack
Läser på lappen
lyfter
puttar
släpar
svettas

Skjuter vagnen framför mig
den är tung nu
men det går
Allting går
om man vill

Betalar
packar
Struntar i femkronorskorven

Letar efter bilen
I en kvart

Med svetten lackandes
packar jag bagageluckan full
Vrider upp volymen på radion
och rattar ut från parkeringen

Bakom mig tuggar
den gulblåa grottekvarnen
i sig sin frivilliga föda
Vevar sina obligatoriska varv
och spottar ut dem
Fattigare
Lyckligare?

Hemma väntar trapporna
upp till lägenheten

Det blir många vändor








Fri vers av Fallgirl
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-21 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fallgirl
Fallgirl