Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SÅNGERNA I VINDEN

denna märkliga förälskelse

leder inte hem men bort

vägen till ett liv i helgelse

kan bli obehagligt kort

detta intensiva svärmeri

är en sötsur karamell

hjärtat med så mycket värme i

klappar på med öppna spjäll

 

 

mot en skönt smaragdgrön horisont

styr en smäcker segelbåt

medan vraket av en mastodont

ligger sänkt i bitter gråt

när piraternas kanonkulor

fyrats av utan pardon

blev min skutas skrov till småsmulor

det blev flis av min galjon

 

 

ändå stiger sjömanssånger mot

detta mörka firmament

vargens ylande mot månens klot

som om inget annat hänt

det är dårskapens fåfänglighet

sporrad av en het passion

det är flykten från nödvändighet

in i en sorts illusion

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    090825




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-25 23:15



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Sorgesamt och vackert i sin ödslighet.
2009-08-26

  mare VIP
Bra diktat....
2009-08-26

  Elaine.S VIP
Känslor som märks , som känns och lever sitt eget liv...underbart skrivet!!
2009-08-26

  Marjavaara
Oj vilka ordkonster.

En sann ordkonstnär som skapar poesi på Larzzz vis
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP