Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sammanställning av tidigare "nära Strömfåran" och "Synapser"


vattenvägar

världar
i decennier
orörda

uppenbarar sig
innuti
det ständigt
föränderliga

synapser
sedan länge i vila
aktiveras åter

bubblor av
åldrig gas
ruvande i älvens
bottenslam

lösgörs
vid högvatten
ur edorna
nära strömfåran
och når ytan


det nya livet
söker sin väg
in i fåror

jag trodde
glömda









Fri vers av Anders P VIP
Läst 587 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-09-02 14:36



Bookmark and Share


  Moa Paulsson
en känsla av att inte bara natur vaknar, utan också människan -
hur glömda, gömda saker kommer tillbaka i en del stunder. brukar egentligen tycka att naturliknelser ger så mycket, men du har verkligen lyckats.
otroligt vackert gestaltat!
2009-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP