Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven på 3 min redigerad på 10 min. min första dikt någonsin. skriv gärna vad ni tycker.


tom trött himmel, tomma ögon

Det allra mesta är tomt, tom trött himmel, tomma ögon
fulla människor. glada, fulla tomma människor
ledsna människor på jakt efter lyckan
på jakt, på jakt efter horisonten, på jakt efter flykten
på jakt efter tåget som aldrig kommer, som ska plocka upp dom och befria de, ge dem en mening tro hopp och oöndlighet
finns det,? finns det?
regn alltid detta regn och alltid denna tomma himmel
man spelar en roll. du, jag. jag spelar en roll en roll jag inte vill spela
jag är där jag inte vill vara, umgås med sådana som egentligen inte förstår mig
var finns ni som är som jag? finns ni? det tror jag.
det kommer bli bra. för allt löser sig i slutet?
men slutet kan vara nu.
tåget kanske aldrig hinner till min hållplats
det gäller att tänka framåt all min vakna tid tänker jag bakåt
framtiden är min men det är många andra som den ligger närmare
jag vill något. vad vill jag?
jag vill hitta dig och finna mig till ro låta tåget köra förbi min hållplats.
livet kanske aldrig börjar men som ida sjunger det gäller att sätta fart
fart, fart, gärna år rätt håll, för tiden kommer ticka sin gång
åren kommer att gå sin gång.




Fri vers av fotenihuvet
Läst 165 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-03 14:16



Bookmark and Share


    fotenihuvet
tack lite respons va roligt!
tanken var nog att den ska läsas ganska sakta. punkterna och stora bokstäverna som föll bort vad ett medvetet val.
få se om det blir något mer diktskrivandet kanske, kanske inte :)
2009-09-04

  etthjärtaäralltidrött
Håller helt med föregående talare! Fortsätt skriva!
2009-09-03

  Yrre VIP
Jag tyckte mycket om slutet, den likson lugnade ner det hela.

Mycket väl skrivet för att vara första gången. Var avsikten att den skulle läsas i en hast?
Det blir effekten av inga stora bokstäver och punkt, allt i hopskrivet. Inget fel alls i det, det funkade.

Om det nu inte var meningen, att det skulle läsas så får du fixa mellanrum, pauser och stor bokstav men
jag tyckte att den var bra!!
2009-09-03
  > Nästa text
< Föregående

fotenihuvet