Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten Caligula, inspirerade (den som är intresserad av vad poeten heter kan söka på Caligula i sökfunktionen, jag har inte lust att hänga ut 'en här)


Kritik på en text (287)






jag vet just inte vad poeten har i som
sinnet med sina ord om den av de
romerska kejsarna som kanske är mest
känd för sina märkliga fritidsintressen

men historia det tror jag nog man kan
hålla med om att det är, Peter Graves
skrev en bok om eländet som senare blev
en teveserie med en annan man
(och som kröntes till kejsare i löjets tecken) i
huvudrollen som betättade om det som
hände...

man mördade varandra till höger
och vänster, sådär till synes
godtyckligt när tyrannen blev litet väl
besvärlig för omgivningen och familjen

(påminner en del om dagens diktatorer,
när de blir för besvärliga för uesa att
stötta så gör man som hitler i polen,
man tågar in med buller och bång samt en
simpel förklaring till varför och tar
över hela cirkusen)

en intressant text har du skrivit
den leder till funderingar och möjligen
även diskussion
så trenne strömstarars sång får den




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-15 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP