Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag må vara en total stadsbo själv, men jag har en romantisk dröm om skogen <3


Dörrar, öppna er.

Städer; era smutsiga barn
rusar runt gatorna i extas
och skriker efter skogar och hav
som berövats dem
i barndomen eller som de aldrig skådat alls
längtan är densamma ändå.

Betong; du ligger tyst
när fötter dansar, skuttar, rusar
och vallfärdar över din kalla hårda mark
barnen kan ej stå stilla
de vill inte tappa bort sig på gator
eller gå vilse i regntunga lägenhetskomplex.

Dörrar; öppna er
strunta i lås och nycklar
låt trä smälla mot gipsväggar
och mödrar ängsligt se upp
när de späda, de små rusa ut mot vidderna
bergen, floderna, ängarna.




Fri vers av Gwendolyn
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-24 17:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gwendolyn
Gwendolyn