Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubbsjuka, en insikt

Jag ville för dig vara fin
och klä mig i sammet och siden,
och köra en vrålåksmaskin,
en man i modernaste tiden

I en herrekipering med kläder
ibland tyger man lagt up i högar,
fanns allting från rosa och läder,
ja till och med kläder för bögar.

Men jag hittade ej något stort
som kroppshyddan kunde beskyla.
Ja det verkade liksom förgjort
att stänga med kläder ut kyla.

Bland bilannonser jag fann
ej en enda Ferrari och Porche.
I letandet snart de försvann
ambitioner jag hade i morse.

Jag satte mig då i min Ford,
i pösiga jeans och en tröja
då jag sen körde upp på din gård
i bilen jag sen skulle dröja.

Jag somnade snart bakom ratten
då månen steg upp kring ditt hus,
och sov mig igenom den natten,
men vakna av morgonens ljus.

Som en ängel du stod där i ljuset
i nattlinne rosa och grönt.
Med filttofflor skrapa du gruset
och jag tyckte att allting var skönt.

Och sedan med kaffe i köket
jag tala om alla besvär
om herrekiperingsförsöket
och om misslyckad sportbilsaffär.

Och du sa att min klädstil var naken
och att sportbilar bara är fjant,
och om någon ska sköta om spaken
på en gubbe som jag är en tant.






Fri vers av Knickedick
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-27 14:29



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
hahahhaha helt enkelt något av det bästa jag läst ..fantastiskt bra och roligt..applåd applåd
2009-10-04

  etthjärtaäralltidrött
Ha, ha så kul!
2009-09-30

  Lindalou
Underbar haha.
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick