Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synderas förlåtelse

Jag har vandrat genom långt över hälften av våra helveten.
21 år av lidande, lycka, smärta och kärlek. När jag stannar vid den dammiga vägens kant, då undrar jag ibland. Är resan värd att fortsättas?

När jag hämtar min anda vid en av oändlighetens vägkorsningar blir jag omsprungen från alla håll. Någon springer, någon cyklar, någon blir skjutsad. Alla är målmedvetna. Min abstinens efter mål får det att vattnas i min mun, och evighetens roterande skyltar tvingar mig till mina knän. Är det här min evighet?

Tjugoett år gammal. Tjugoett år ung. Ömsom lyrisk över att leva, ömsom svårt deprimerad över att andas, över att känna, över att slita.
Själsligt dödfödd? Ibland undrar jag.

Om mina nätter, tvinnad i svettiga lakan, skriker mig till vakenhet. Sekunder i förvirring, innan verkligheten gör sig förstådd. Sekunderna vrids ner till minuter, och allt sker allt för snabbt för att jag skall förstå. Hennes meningar låter som... vinden, och hennes skratt distanserar henne från... mig?

Allt för att nå en sekund av klarhet, att få vara klar för en sekund. Och när min sekund är över, när min paragraf i min självbiografi är skriven, är allt som det skall vara. Min styrka återvänder och solens strålar verkar stråla för mig. Enbart mig. Tack för styrkan att hjälpa andra, att få andra att le, fundera eller älska.
Tack.




Fri vers av Isak VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-01 16:36



Bookmark and Share


  ramblinroses
så vackert....
2009-11-15

  stenen/ Yv Ericsson
Själsligt döfödd! hur kan du ens tänka tanken.
Du är livet, i tvivlarens ålder. Dig kan man älska, oförbehållslöst.
Sådan energi du besitter, gör att marken du går på, är värd att dyrkas.
Så skriver du med en själ och beskrivnig, lika säker som sten.
Bokmärkes
2009-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Isak
Isak VIP