Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vers inspirerad av en konstnärs bilder som jag snubblade över då jag sökte efter Ölandsmotiv. Med hennes goda minne så syns nu föremålet för inspirationen ovanför versen.


Freja dansar

Det är som om hela sommaren stannar,
stannar upp då den känner,
när Freja och eviga livet förbannar
att den eviga döden förbränner.

Det är Freja som dansar av glädje, av rus.
Hon dansar för sommarens konung.
I sommarens fröer så tänder hon ljus,
som doftar av nektar och honung.

Det doftar och sipprar och flödar och mjölas.
Mjölet som vinden ska sprida.
Frukter och safter som slösas och sölas,
i dansen som död ska bestrida.

Dansen för lusten förlustar på livet,
förlusten av oskuld för lycka.
Allt som blir taget från Freja blir givet
till det eviga livet att smycka.

Det är som om sommar´n för alltid ska stanna
hos Freja som dansar och leker,
där livet ska dricka sin törst från en kanna
i livsljus och solljus som steker.

Det är som om sommar´n för alltid ska vara
att födelse återuppliva,
allt livsljus och solljus som Freja får spara,
ska skapa fram allt som ska bliva.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 590 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2009-10-04 12:35



Bookmark and Share


    Viking Holmström
En skön och vacker dikt! Bra jobbat!
2010-05-26

    Bodil Sandberg
Rader i värma och livsglädjes yra
en Freja med kraft i sitt sinn
att äga den kraften är det kära och dyra
applåderar vilt dikten din!!!
2010-04-17

  Mr Lindemann VIP
En livsglad Freja som finns
där inom en
som bejakar livet
2009-12-10

  Sinuhe
Yppig är ordet om denna lovsång. Mycket snyggt snidat! Det enda som stör min läsrytm är "den" i tolfte raden
2009-11-10

    Max Poisé
Då rim och vers är något som ligger mig varmt om hjärtat, höjer jag mitt glas av vördnad för denna!!

Bravo!!!
2009-10-12

  Lindalou
Ja, underbar poesi. Verkligen.
2009-10-04

    Bodil Sandberg
Men gud så vackert!!Underbar poesi - ser henne dansa förbi..ord och bild som magi - mycket känsla här applåderar varmt!!!
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick