Detta handlar om JESUS, den ENDE, SANNE Guden." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Detta handlar om JESUS, den ENDE, SANNE Guden.


MÄSTAREN FRÅN GETSEMANE

när självinsikten
får konsekvenser
så skalas falskhet
och yta av
då flödar bikten
då sprängs det gränser
då porlar vår fram
med färg och sav
när solsken avslöjar
allt det ogräs
som vuxit vilt i
en skymningszon
har tiden kommit
för knivens rensning
för massutrotning
utan pardon
där rycks det tistlar
där bränns det törnen
den goda jorden
blir ren igen
och med en blick
skarpare än örnens
huserar här
Trädgårdsmästaren
här ansas grenar
som redan dignar
här krossas stenar
som bildat block
och Han som renar
Han som välsignar
har även svarta får
i Sin flock
Han som grät blod
uti örtagården
och som gjöt blod
på det kors Han bar
har hjärtats åker
och köksträdgården
i Sin omvårdnad
och Sitt förvar

LARZ GUSTAFSSON 080327





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-04 16:59



Bookmark and Share


  anits VIP
Den härtycker jag om, den säger
allt, om Honom som alltid finns
tröstar och hjälper
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP