Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baletten under Bossarna

Feta gubbar framför porslinet
med balettfötter på
Så lilla gumman
liten snurr för en tår

Gylfar står öppna
och runkar för sitt kapital
dom gör inget annat än att
lura folket på bal

Så dom ska ha fina visitkort
och tidningslyx

Pengar och flärd
Helst ett museum och en byst

För du som en enkel människa
En gröngöling på fina fronter

får rakt inte missa deras skönhet i en monter

Poäng!
Poäng!

Jag tycker verklig-en
inte du ska missa
när någon ställer
till med tårtkalas
och ruinerar deras fernissa

Det är både gott och lustigt
Bra för hjärta och själ
Ta för er ockupanter
dollarhouse farväl...




Fri vers av Yfemia
Läst 452 gånger
Publicerad 2005-10-14 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yfemia