Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderar på om jag skall förklara tanken bakom mina dikter? Kommentera gärna kring frågan. Isak


Mig i Dina ögon

tvivla på mig
Vad skall jag göra för att du skall se ner på mig när du passerar?
Jag vill bli spottad på, avskydd och nedvärderad.
Jag vill att du viker av med din blick när vi möts

Se på mig
Se hur jag ser ut.
Se mig för vad jag är.
Din Grekiska Gud, mannen som klarar allt du försökt.
Jag vill att din blick slås ner i backen när vi syns

Älska mig, avguda mig och berätta för mig till dina vänner
Varför blir jag inte behandlad som jag förtjänar?
Se mig, perfektion i era ögon.
Jag vill att du skall flacka med blicken när du talar till mig.

Att älska är att vara hatad
Gör mig till ikonen för vår tid
Jag är värd att hatas, att älskas, att avgudas eller spottas på.




Fri vers av Isak VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-06 15:52



Bookmark and Share


  Annine
underbar text
2009-11-08

  Sturesdotter
ibland vill man förklara sina dikter
oftast bäst att inte...så är det fri tolkning till läsaren
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Isak
Isak VIP