Det litterära festbordet är dukat med smaker
för alla sinnen, där finns fat med köttig prosa,
mustiga noveller och tiorätters romaner, där
finns frukter av sentenser,maximer,aforismer,
haiku och senryus, och där finns viner av ut-
sökta årgångars poesi, vilka kan berusa i olika
promillen, det är bara att vräka i sig, allt efter
behag, och det slår en, att man kanske skulle
bli litterär kock, för det är dags nu ! att börja
röra om i den kokande belletristikens gryta
och smaksätta med lite symbolism, romantik,
metafysik,realism, surrealism och röra om lite
försiktigt med en skopa filosofi, och när det
hela smält in i varandra och blivit till en lagom
jämn och mustig soppa, slänger man i lite hai-
kus, senryus, maximer och andra litterära rot-
frukter från den litterära trädgården, blandar
och rör åter om igen, så allting blandas i en
mångfacetterad mångfald som fragmentariskt
pregnant puttrar under ett processuellt förlopp,
tills den litterära rätten är fullödigt mättad av
världens alla litterära smaker, Bon apetite !
-