Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag ändå håller på och lägger upp gamla texter kan jag dunka in den här också.


Sång i krigstid

Allting går under, nu öppnas avgrunden
Det finns inga under, blott undergörelse

Det finns ingen förlåt, förrän döden skiljer er åt
Underlåt och försåt, i denna sorgelåt

Låt bli och låt vara! Vänta du bara!
Det finns inget att försvara! Här kommer sorgeskaran…

Hör! Ett skall som ett kall, det gör gott i alla fall
Ge nu upp och bli kall och i avgrunden fall!

Process och procession just i denna situation
Ta nu ton! Gör pardon! Det finns ej absolution!

Kratta gången och skratta! Här kommer din röda matta.
Försök inte fatta, det är mer än du kan skatta.

Tänk inte mera! Det finns inget att rekonstruera
Filosofera, kontemplera, intet båtar mera!

Det är skuld. Den här huld, mer värd än guld.
Skulle skuld vara guld? Skull-iruli-ruli-ruld!

Galenskap? Vilket kap! Här är allt plakat!
Surrogat! Visst, vad smart! Klappat och klart!

Bär du läderväst? Här kommer dödens svarta häst!
Det var bäst, när som mest, pest dräper flest!

Hovarna klapprar och du själv? Ja, du stapplar
Ragglar och vacklar då hästen dig tacklar.

I djupet är det svart! Du kommer ingen vart
Stupade i stupet. Smart! Fall med högan fart!

Underbart! Underbart! Som alltid apart!
Undergår och under sår, som ingen förstår

Underlig och under krig finns det alltid intrig
Så’n är livets stig. Hör nu upp och tig!

Se! Hurra! Nu ska döden rida in
Va bra! Hej, hurra! Bara att ge in!

Allting går under, nu öppnas avgrunden
Det finns inga under, blott undergörelse




Fri vers av Serapis VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-30 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP