Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske lite för uppenbar för att vara modernism i verklig mening - men som en avlägsen släkting - en kusin.


Icke i ord

Ett cigarettpaket får mig att längta.
Varför?
Jag längtar inte efter cigaretter,
ty cigaretter har jag ju här hos mig.
Detta cigarettpaket är tomt –
och tillhör ingen –
har aldrig tillhört mig –
och borde redan ha kastats bort.
Men ej kan handen förmås
att häda mot minnet.
Minnet av vad?
Minnet av att detta cigarettpaket
en gång inte, såsom nu, var tomt
och att det då inte, såsom nu,
saknade en ägare.
Men nu ligger det tomt och övergivet,
liksom jag ligger tom och övergiven.
Det enda som skiljer oss två åt –
jag och cigarettpaketet –
i denna stund av försmäktan och
borde och borde ej –
är att jag kan höra tomhetens tystnad,
men cigarettpaketet
icke.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Serapis VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-13 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP