Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkan

Nu stiger åter en gång
röken ur kaminen.
Trycket har kommit åter
och gör det med kraft.
Det finns risk för övertändning
och härdsmälta.
Men kugghjulen snurrar -
åh, vad de snurrar muntert
och slår uti varandra.
Maskineriets kvarnar mal,
som en gång fordom.
Men varför går maskinen?
Vad vits finns med turbinen?
Försåvitt jag vet,
går den blott för sin egen skull.




Fri vers (Fri form) av Serapis VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-09 14:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP