Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskling

Älskling, kommer du ihåg
Tiden innan
Tiden innan
Tiden innan du satte en annan mans kuk i halsen
Kommer du ihåg de löften du kastade
Lite sådär, halvtaskigt slarvigt

Älskling, kommer du ihåg
Hur vi talade om vår kärlek
Hur du lovade att stå ut
Hur jag lovade att bättra på mig
Jag ska inte dricka mer
Jag ska inte knarka mer

Älskling, kommer du ihåg
Hur jag drev dig in i hörnet
Där endast jag och min sjukdom fanns
Jag kan komma ihåg
Första kvällen du saknades i sängen
Då jag tveklös älskade dig
Ringde en gång
och du skrattade och var glad

Älskling kommer du ihåg
Andra kvällen du låg i en
annan mans säng
Kommer du ihåg
tredje gången du
Svalde en hel sats för att slippa mig

Min mest älskade kärlek
Kommer du ihåg
Hur jag i slutet
Med nöd och näppe
Höll mig från att slå dig sönder och samman
Kommer du ihåg
Hur jag istället
Dängde huvet i
den varma spisplattan

Älskade, otrogna, hora
Kommer du ihåg
hur jag bad dig tala sanning,
i alla situationer
Hur jag lovade att aldrig bli arg
Hur jag lovade att aldrig hata
Sålänge sanningen fanns där

Din, sketna gamla, älskade, trasa
Kommer du ihåg
mig
och hur jag gav mitt liv för dig,
hur jag,
hur jag,
aldrig krävde annat än sanning och förståelse
Älskade, skitjävel
kommer du ihåg
när jag frågade om du träffade andra
Du vet då du svarade med att gråta
Hur kunde jag tro något sånt om dig
Du som gjort allt för mig

Kommer du ihåg den gången jag såg dig
med en annan mans tunga
halvvägs ner genom byxlinningen
Ställde samma fråga

"Gubben, du måste ha sett fel, det var inte jag, har du tagit din medicin?"

Älskling, kommer du ihåg
att även en man har känslor?




Fri vers (Fri form) av Dr. Vem
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-20 01:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dr. Vem
Dr. Vem