Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet att den innehåller lite konstiga ordbildningar: som pluralet av ordet "vimmel".


Fågelsång

Jag gick på en gata i staden
då jag plötsligt hörde en drill
mitt i den stora kaskaden
av män’skor, vimlande vill.

Den var frisk, den var ren, den var klar, den
var som ett glädjens rop.
”En präktig, fågel, det var den”,
tänkte jag i den myllrande hop.

Så precis där jag stod bland vimlen
min blick den lyfte jag opp
mot den blåa, mörknande himlen
efter denna gnista av hopp.

Men ingenstans ovan fasader
någon fågel jag såg
och temperaturen föll några grader
och snart allt i mörker låg.

Ja, det var då jag förstod det;
det var elektronisk sång.
Åter jag tappade modet
och blev hopplös än en gång.

Är det så man gör då man saknar
det varefter man trår,
då vemodet återuppvaknar
som ett blodigt öppet sår;

att man söker sin tillflykt i villa
för att komma ur eländet ut?
Ja, då kan man väl saknaden stilla
med tillgjorda substitut.




Bunden vers av Serapis VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-27 20:26



Bookmark and Share


    Christian Eddan Knell
"Som den finns fanns den aldrig
försvann utan ens glädjen
Dog så fruktansvärt
Kanske för att du snålade
Ditt svinaktiga ....en" (har du ett bra ord där?)

Din andra vers i "Fågelsång".

Den var frisk, den var ren, den var klar, den
var som ett glädjens rop.
”En präktig, fågel, det var den”,
tänkte jag i den myllrande hop.

Är mycket bra, ett slagverk. Kanske skulle hela dikten vara kortare? Kör den i fler delar..."Arthur 1, Arthur2 etc...? Följetång...

Tänk på att rimmet inte alltid förklarar innebörden.

En av de saker jag gillar med Ferlin är att man "glömmer" versens rim/tillhörighet och tänker på helheten. I din text behöver man gå tillbaks för att se om man har förlorat något; vilket inte behöver betyda bra eller mindre bra. Dock så snurrar du mig något.

Det svåra med kritik är det konkreta.

Som du märker svänger jag inte med ism eller annat utan fatiskt bara med känslan.

//E
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP