Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Också gammal text: 2008/2009, tror jag.


Arthur Svenssons skålar

”Hej!”, sa Arthur Svensson
(och drack sin skål)
”Länge leve den som”
(hör hans vrål)
”i smått – och i stort
i vått – och i torrt
ger kärleken åt hin!
Adjö nu älskning min!
Låt oss nu alla dricka gott!”

”Hej!”, sa Arthur Svensson
(och drack sin skål)
”Länge leve den som”
(hör hans vrål)
”Så säll – och så glad
Så gäll – eller vag
Tömmer sin pokal
Och i kärlekens final
Tager panten blott för denna kväll!”

”Hej!”, sa Arthur Svensson
(och drack sin skål)
”Länge leve den som”
(hör hans vrål)
Ӏh, nej Рfy fan!
Nå säg… – nej tig!
Åt helvete med allt!
Blott skålar tusenfalt
Det är det enda som fröjdar mej.”


”Hej!”, sa Arthur Svensson
(och drack sin skål)
”Åt helvete med den som”
(hör hans vrål)
”så kvick och så rask
sen gick – i hast
Straxt vid första kval!
Jag fick aldrig ens nått val!
Sån var den kärlekens lön som jag fick.”

”Hej!”, sa Arthur Svensson
(och slog i kras)
”Lider, det gör den som”
(båd’ flaskor och glas)
så svag – men i tro
i tag – och i själ
skänker bort sitt hjärta:
i gengäld får han smärta
med sorg och med kvida precis som jag!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Serapis VIP
Läst 666 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-01 21:27



Bookmark and Share


    Leif H T Strand
Spitze!
2022-05-24

  Serapis VIP
Jag kan ju tillägga detta: vid ett framförande där texten framförs som tänkt, är det "kören" som skall sjunga texten inom parantes. På så vis blir visan en sorts ballad där (och drack sin skål) och(hör hans vrål) fungerar som omkväde.
2011-04-02

  lodjuret/seglare VIP
en minst sagt ovanlig text
men även spännande skriven
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP