Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodiskt experiment.


Tiden går och lider

Tiden går och lider
men smärtan stillas omsider
den dag då korkarna gläntar.
Jag sitter här och väntar
med flaskhalsdagar
_____ifrån
buteljerade år
som kommer och går
_____igen
som från länge, länge se’n.
Men går dom nånsin hem?
Dom gör som dom behagar.
Rackarns! Vilken kläm!
Så följes visans lagar…

Glaset ska nu fyllas;
varda'n med guldkant förgyllas
och om jag sen bärgar’n tömmer
tiden sin smärta glömmer.
Dagarna stockas
_____uti
flaskans smala hals.
det går inte alls!
_____min själ!
Ihjäl törstar tidens träl.
Vaddå – att flyter allt?
Hur kan de dagar lockas,
som här har gjort halt,
att sluta opp att skockas?




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Serapis VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-26 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP