Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tradig visa.


Dödssyn

Du drömmer stora drömmen...
- vad är meningen med den?
Livet flyter ut med strömmen...
- vad är meningen med den?
Så giftbägaren, töm den!
- vad är meningen med den?
Livets salighet, glöm den!
- Vad är meningen med den?

Du har sjungit många visor...
- vad är meningen med dem?
...om alla livets lisor...
- vad är meningen med dem?
De ringlar liksom ris-snår...
- vad är meningen med det?
Det är livets devis; hor...
- vad är meningen med det?

Din röst hör man runga...
- vad är meningen med det?
Bäst att sluta upp att sjunga...
- vad är meningen med det?
Din röst må sluta ljunga...
- uti egen avskildhet.
Vissen är nu din tunga.
- för all tradig evighet...
...för så mycket du vet.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Serapis VIP
Läst 1116 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2011-05-01 19:26



Bookmark and Share


  Zelogath
Det skulle vara intressant att få höra denna sjungas till en skruttig gitarr för rätta stämningen tror jag
Fint!
2011-05-11

    Anonymox
Håller med föregående skrivare, riktigt snygga rim!
2011-05-07

    ej medlem längre
Bravo!
Snygga rim.
Jag gillar din fredmansepistliga stil.

Allt är förgänglighet . . .
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP