Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon dansade en sommar

Hon dansade en sommar
under midnattshimmel bar
där himlen möter havet
där inga frågor kräver svar

På lätta sommarfötter
och med blommor i sitt hår
försvinner hon i drömmen
när verkligheten blir för svår

Hon rör sig till musiken
så graciös är hennes dans
hon lever ut all längtan
som om morgondagen inte fanns

Så fri är hon i själen
så skönt det är att andas
att njuta livets stunder
tills gryningstimmen randas

Men sommaren tog slut
det blåste upp och blev till höst
nu gråter hon till minnet
som hon sparat i sitt bröst

Ett ljus, en dröm, en tanke
som kunde blivit sann
där himlen mötte havet
och där alla känslor brann…




Fri vers av Junitvillingen
Läst 338 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-10 07:36



Bookmark and Share


    Char-Lee
Härliga rader.. fina rim. Det härliga sommarlätta byts ut i en sorg om det som passerade.. att få en chans som man inte tar.. det finns stunder att gråta till minnen och stunder till att dansa på sommaräng.. tur e väl det :)
2010-04-18

  Staffan Welroos VIP
Skitbra! Gillar särskilt den sista versen!
2009-04-28

    Bodil Sandberg
Där du..fann jag den - underbart att ta del av dessa vackra levande rader!!!!om än det på slutet blir lite som i min dikt..kram
2009-04-20

  "Silver" VIP
Tycker om känslan i denna, speciellt i de två första stroferna, berörs av eskapismen, känner igen:

"På lätta sommarfötter
och med blommor i sitt hår
försvinner hon i drömmen
när verkligheten blir för svår"

Vackra rim som hela tiden får kontur av verklighetens utmaningar.
2009-04-11

  Carola Zettergren
Underbart fint skaldat av dig!!!Applåder!
2009-04-10

    FinnRaggarn
Har du varit uppe me Tuppen
och skrivit denna helt underbara
sommardanskänslorbranden.

__Kanonbra__
2009-04-10

  Roula O
vackert skrivet!
2009-04-10

    Ken Cassel
Magiskt och vackert
Applåder

Kramar!!!
:)
2009-04-10

  Suzy med punkterna
Bra flyt och rytm och inga nödrim.
Mycket mycket fint skrivet
2009-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Magnifik!
Det bästa jag läst av dig hittills.
Toppbetyg!
2009-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen