Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden föreställer min yngste son, 19-åringen, som precis i detta nu är på väg till sin nya bostadsort. Flyttlasset gick imorse...


Flyttfågel

Flyttlasset är på väg
det blir flera städer, älvar,
skogar emellan
många berg och
asfaltvägar
som kommer
att skilja oss åt
Du – min vackra
yngste son
med det ljusa håret
som når till midjan
du som bär gitarren
och sången med dig
var du än går
Nu tar du steget
ut i livet
långt från hemmets dörr
så glad jag är
för din skull
mitt mammahjärta säger mig
att flytten
kommer att bli ett lyft
för dig
Men inom mig är det kris
lär ta tid att vänja mig
vid det nya
vid att du inte möter mig
med ett glatt ” god morgon ”
vid att jag inte hör
din röst sjunga berörande texter
medan du klinkar
på gitarren
eller din mandolin
Men jag önskar dig all lycka
på färden
om du mår bra
så gör jag det också
och glöm aldrig nånsin
att dörren härhemma
alltid, alltid
står på vid gavel
för just dig
mitt älskade barn...




Fri vers av Junitvillingen
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-24 11:28



Bookmark and Share


  Roula O
fint skrivet...det är inte lätt att din son flyttar, men du kommer att vänja dig snart vid det...kram
2009-04-24

    FinnRaggarn
Janne schaffer flyttar hemifrån.

var spelar han nästa gång
2009-04-24

  Eaglemountains VIP
En fin förklaring till sin son direkt från ett varmt hjärta, en son som flyttar, men kontakten hålls ju, men det blir inte samma sak .....längre mellan besöken ....
2009-04-24

  Larz Gustafsson VIP
Jag var 26 innan jag fick ändan ur vagnen...Ändå var min mor ledsen...
2009-04-24

    ej medlem längre
Fiiiin
sonkärlek
2009-04-24

  Sturesdotter
Åh....du är redan där...jag snart
fint o ömt skrivet!
2009-04-24

    eva m h
Vacker dikt om flyttfågeln och det nya livet!
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen