Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sekundmeter från undergången

Så farligt nära
att ta steget
ut i det okända
det där som lockade
och nästan fick mig
att gå
men precis när jag
stod där
sa något åt mig
att vända
och bara sekundmeter
från undergången
fick den inre rösten
mig att förstå

Att det jag saknar
kan jag finna
i det djupaste inom mig
det kanske är där
jag hittar
alla svar
för det som lockar
är inte alltid det sanna
och nu är jag lycklig
att jag
stannade kvar…




Fri vers av Junitvillingen
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-25 18:53



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Det oupptäckta landet, varifrån
Man icke återvänder, skrämde viljan
Att hellre bära våra vanda plågor
Än fly till andra, dem vi icke känna?
Så gör oss samvet till pultoner alla;
Så går beslutsamhetens friska hy
I eftertankens kranka blekhet över,
Och företag av märg och eftertryck
Vid denna tanke slinta ur sin bana
Och mista namnet h a n d l i n g

Ur Hamlet (William Shakespeare)
2009-04-27

  Redeemer
Kom att tänka på några rader från en av mina egna sånger:
"Det är så lätt att tappa fokus i en värld så hård och kall.
Så många frestelser som vill leda bort från dig in i mitt fall. Så jag vänder mig inåt, för att finna dig djupt i min själ. Du är mitt liv, mitt credo"
2009-04-26

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är svaret.
2009-04-25

  Sturesdotter
Ibland hjälper det att vänta lite...
2009-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen