Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarlycka



Med grässtrån mellan tårna
kortkorta maskrosstjälkar
i handen
och Maria Nyckelpiga
sittande på ena armen

sjunger hon " Idas sommarvisa "
alltmedan flätorna
med röda hårsnoddar
hoppar och far

hemma på altanen
väntar mor med öppen famn
och nybakad sockerkaka

maskrosor i liten vas
får hedersplats
på det dukade trädgårdsbordet




Fri vers av Junitvillingen
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-26 15:44



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Underbart vackert skrivet, om verkligheten, när man fick maskrosor, att sätta i en vas, och den glada sången, ljudet av små fötter, i en tid som var, för länge sedan ...... men, man har barnbarn nu, och tur det, även om de bor lite långt borta, så kommer de ju ibland och hälsar på .....
2009-04-27

  Larz Gustafsson VIP
En ljuv sörgårdsidyll.
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen