Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Än idag hatar jag kullerbyttor!


Hon står där
med armarna i kors
spänner ögonen i mig
och säger:
- Jag säger det igen.
Jag tänker stå här
tills du har gjort en kullerbytta!

Svetten lackar
hjärtat slår fort, fort
och säkert så högt
att det hörs över hela skolan

Jag är tretton år
och har slagit många kullerbyttor
när jag var yngre
Vad som sedan hände vet jag inte
bara att jag plötsligt
inte vågade

Nu uppstår samma situation
som på flera gympalektioner innan
gång efter annan har fröken Monica
stått där och manat på mig
att " inte vara så barnslig "
utan göra den där
förbaskade kullerbyttan
- alltmedan mina klasskamrater
är åskådare

Och ju mer hon försöker
tvinga mig
ju mer får hon mig
att inte våga

Hon är vacker, min fröken,
med korpsvart hår
och mörka ögon
nästan så hon ser ut
som Snövit
men när hon spänner blicken i mig
och kallar mig feg och dum
påminner hon mer
om den elaka styvmodern i sagan

När klockan ringer
att lektionen är slut
knycker hon på nacken
och jag kan andas ut
- i alla fall tills nästa
gympalektion...




Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 283 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-04-29 16:18



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
för jävligt... bra skrivet!
2009-04-30

  Jari Riikonen
att inte förstå hur andra uppfattar det man säger kan göra mig väldigt konfunderad. Speciellt någon som kräver att man ska förstå just det vad hon ellr han säger. Trots att jag varit med så länge har jag inte förstått att empati inte är något man föds med
2009-04-29

    ej medlem längre
Fin flödesdikt
där det är
lätt
att känna
med diktjaget

Dikten
gör pinsamt klart
vilka konsekvenser
det kan bli
att inte s e
2009-04-29

  blaite
Jag hatar kullerbyttor..jag kräks..Blaite
2009-04-29

  Sturesdotter
Gympa
är en parentes i mitt liv - önskar iaf att det varit så...

vet hur det var
2009-04-29

  Jaseph
Dessa idioter till lärare! Spännande och medryckande berättat!
2009-04-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag HATAR gymnastik. I skolan gjorde jag allt för att sabotera lektionerna.
Typiskt nazistämne.
Jag anser att gymnastik borde vara frivillig.
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen