Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett av mina barns upplevelser...


En liten bit av själen

Det vänder sig i magen
när skolklockan ringer
gympalektionen närmar sig
en av hans fasor
men ännu värre
vet han att det blir
i omklädningsrummet

han har knappt hunnit
innanför dörren
förrän ledaren i gänget
och hans anhängare
sliter av honom alla kläder
bär ut honom i korridoren
låser dörren
och hånskrattar där innanför

Han är tretton år
och livrädd att någon lärare
eller elever från
de andra klasserna
får syn på honom
han har inget att skyla sig med
han skakar i hela kroppen
försöker kväva sin gråt

Killen som får flocken
att följa efter
ropar att badhandduken blir hans
för en papperstia
och om det är okej
så släpper de in honom
han har ingen tia
att köpa sin egen handduk för
men lovar att hämta den
på långrasten

efter minuter som känns
som timmar
och efter att gång på gång
dyrt och heligt ha lovat
att hämta pengar sedan
blir han insläppt
gänget skrattar och hånar
medan han på darrande ben
drar på sig gympakläderna

och han har precis förlorat
ännu en liten bit
av sin själ…




Fri vers av Junitvillingen
Läst 346 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-01 10:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fråga ställs
var finns med människan
när hon
som mest behövs

din dikt leder vidare
många tankar väcks

Angelägen!!
2009-05-01

  CRAIDLARN
Ja denna text gick in i MITT hjärta iaf!
2009-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Min far fick en gång tag på en kille som hotat mig för att han ville ha pengar.
Han skrämde upp honom rejält. Sedan var det lugnt för min del. Jag är fortfarande stolt över min fars insats.

Jag skulle själv vilja få tillfälle att ingripa när skolbarn mobbas. Jag är ganska stor, så...
2009-05-01

  Staffan Welroos VIP
fy fan asså för mobbing... been there done that. en vacker dag ska jag hämnas.

/S
2009-05-01

  Sturesdotter
skulle vilja slåss för din son....jag som aldrig gör det annars!
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen