Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormens öga


Det är inte det
att du lämnade
mig naken
i gryningen
med tårarna strömmande
ner på kudden

det är inte heller
orden du uttalade
precis innan du
skulle till att gå

nej, det är
den där sommarkvällen
för två år sedan
som jag gråter över
för det var då
du kom in
i mitt liv

det var då
du välte omkull
den trygghet jag
precis skapat

men hur skulle
jag kunnat
stå emot den stormvind
som blåste in
från ingenstans

den vind som drog mig med
till platser jag
inte ens visste fanns
till höga berg
och djupa dalar
till luft jag aldrig
andats förr

men här och nu
i denna stund
när stormen precis dragit förbi
efter att först ha skövlat
allt i sin väg

har jag svårt att tro

på morgondagen…




Fri vers av Junitvillingen
Läst 253 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-05-04 14:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint och bra skrivet!
berör
kram
2009-05-11

  Suzy med punkterna
Underbart skrivet.
Den där dagen och inte idag som bränner så svårt.
2009-05-05

  Miss Mod
Fint berättat och sån tur kommer morgondagen vare sig man tror eller inte.
2009-05-05

  blaite
Lidelsefullt..man kan känna varje bokstav..fint så fint..men det gör ont..Rickard blaite
2009-05-05

  Eva Langrath VIP
Starka övergivenhetsrader när livet gått i kras.

Eva
2009-05-05

  Carola Zettergren
Berörande..mycket snyggt skaldat.. inte är det lätt inte!
2009-05-05

  Eaglemountains VIP
Så rörande, så berörande ..... efter stormen kommer lugnet, men man ser även hur den har gått fram ..... och man kan inte ställa allt tillrätta, som det var, innan stormen. Ingenting är som det var, ingenting är som förut.
2009-05-05

  Sladjana Zubcevic
"det var då
du välte omkull
den trygghet jag
precis skapat

men hur skulle
jag kunnat
stå emot den stormvind
som blåste in
från ingenstans

den vind som drog mig med
till platser jag
inte ens visste fanns
till höga berg
och djupa dalar
till luft jag aldrig"
Underbart skrivet vännen min!
2009-05-04

  Majalis
..när stormen skövlat allt, ja, då är det svårt att se något hopp. Men det finns! Som vanligt så är dikten underbar!
2009-05-04

  Larz Gustafsson VIP
"Han kom som en virvelvind, förklädd till en storm..."

Jo, sedan har vi ju klassikern från "Hemsöborna" också: "Han kom som..." Ja, du vet...

Människor kan ta oss med storm, på gott & på ont.
2009-05-04

    ej medlem längre
Såå starka krafter
beskriver du här
som både ger och tar

man darrar
men har inget val
om man vill
känna liv
2009-05-04

  Sturesdotter
Man måste våga leva, även när det gör ont efteråt

(dina tavlor?)
2009-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen