Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min far - trots allt älskad & saknad...


Men mest grät jag över alla förlorade år...

Käraste pappa
jag tror du kom till himlen
trots allt
precis som du hoppades
och önskade

Gud är god – han förlåter
och kanske förstod du aldrig
riktigt hur illa
du gjorde mig

du bad om min förlåtelse
två månader före din död
du grät så du skakade
sa att du ångrade
alla hårda ord, allt ont du
låtit mig utstå under
alla åren

och visst förlät jag!
vad annat hade jag väl
kunnat göra
när du kröp ihop
som ett litet barn
och silvertårarna rann
i floder nedför dina kinder
kinder märkta av livet

jag undrade inom mig
om du sa förlåt
för min skull
eller för din egen
kanske var du rädd för
att hamna i det helvete
du haft osande
predikningar om
under bönemötena
genom åren

du visste ju
att klockan klämtade
och det var innanför
Sankte Pers port du ville komma
inte till Helvetesporten

jag kramade dig
smekte ditt grånade hår
sa att det är väl klart
att jag förlåter
jag grät jag också

men mest grät jag

över alla

förlorade år…




Fri vers av Junitvillingen
Läst 270 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-05-12 18:39



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en så stark och berörande text, svår att rättvisande kommentera, har läst och omläser gång på gång...
2009-05-16

  CRAIDLARN
oj, detta fick även mina tårar att se ljuset. Oj vad starkt. Och vad tankarna kommer fram när det är jobbigt. Förstår din känsla av förlorade år, men starkt av dig att ändå vara så givmild att du gav din kärlek till din pappa. Förmodligen gjorde du hans sista tid oerhört mycket lättare än om du vänt ryggen o kinden. Väldigt väldigt fint gjort av dig du varma människa!
2009-05-13

  Yrre VIP
Applåder till en mjukt ödmjuk text!
2009-05-13

  Lars Hedlin
VAckert berörande ...Gråten kan också stärka....
2009-05-13

  Eaglemountains VIP
Mycket berörande och starkt skrivet .....
2009-05-13

    ej medlem längre
Riktigt bra!
Bokmärks!!
2009-05-12

  Staffan Welroos VIP
träffande! visst, bättre sent än aldrig... men det känns lite fegt att vänta in i det sista. får se hur mina föräldrar gör. vet inte om dom förstår sina fel som din far ju iaf gjorde.

välformulerat och rakt skrivet om ett viktigt ämne!
/S
2009-05-12

  Suzy med punkterna
Känner tårarna falla över sorgen men också över förlåtelsen du gav så fint.
2009-05-12

    leelee
Jag blev väldigt berörd av dina ord... i dina sista rader läser jag om en stor sorg som grep tag i mig.
2009-05-12

  devilsangel
Jag ryser här, kunde varit mina ord...kramar om!
2009-05-12

  Sturesdotter
Att förlåta, det svåraste av allt - speciellt svek.
2009-05-12

  tova nilsson
Det skär att läsa.

Så fint, så närvarande.
Åh, så berörande.
Så himla bra.
2009-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen