Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänner

Det finns "vänner"

och så finns det vänner
- sådana som stannar kvar
även när nordanvinden blåser
och livet inte går på räls

de förstnämnda
vill gärna vara med
så länge livet leker
och de kan dra nytta av en

men de försvinner lika snabbt
som ett stjärnfall
när situationen av
olika anledningar
förändras

dem kan jag
klara mig utan
medan de som
står troget kvar
är en ovärderlig skatt
att vårda ömt

vi både skrattar
och gråter tillsammans
och även om det
går långt mellan träffarna
vet vi att varandra
kan vi räkna med

vi bara tar upp tråden
där vi lämnade den sist
och inget
känns konstlat
nej, det känns som att
det faktiskt var igår
vi sågs!

jag ler i mitt hjärta
över vetskapen
att vi har varann

vilken rikedom
med sådana pärlor
till vänner
vänner som är som blommor
i livets trädgård




Fri vers av Junitvillingen
Läst 191 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-17 15:04



Bookmark and Share


  Spir@
Vad skulle man göra utan dessa underbara guldkorn? Vackert o sant skrivet
2009-05-18

  Larz Gustafsson VIP
Instämmer.
Verkliga vänner är vänner man kan vara sig själv tillsammans med, som Jim Morrison sade.
Jag är tacksam för mina.
2009-05-17

  friheten
vacker skriven
2009-05-17

  Sturesdotter
Bästa vänner; ja, de ska man vårda som plantor...
2009-05-17

  Nikolai Jungsin VIP
vänskap en kärleksgåva...
2009-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen