Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Varning för energitjuvar!"


Finito!


Du tog en bit i taget
och när du
stulit all min energi
och livsglädje
när batteriet var uttömt
och det inte fanns
något att ladda det med
på nytt
det var då – när jag som bäst
behövde din hand i min
som du försvann
lika tyst som du
en gång kom

nu när jag äntligen
rest mig igen
när livslusten kommit tillbaka
och energin flödar
då vill du gärna
vara med igen
smaka lite av kakan
och det liv jag lever nu

men tyvärr - du är
inte välkommen
jag har gått vidare i
min tillvaro
och även om jag
har förlåtit
och önskar dig allt gott
så vill jag inte
ha dig tillbaka i mitt liv

varken idag eller senare...




Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 234 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-06-05 21:59



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Mycket fin skildring av en som suger ut all energi ur en, försvinner när man själv behöver hjälp och kommer tillbaka när man laddat batterierna .....
2009-06-09

    ej medlem längre
Kuslig beskrivning
av en
energitjuv

diktjagets kamp
till helhet
2009-06-07

  sulimaa
Så bra uttryckt direkt ur ditt hjärta, man måste ta hand om sig själv och ibland släppa människor ut ur sitt liv för att gå vidare ....i känslan av att kunna andas igen!
2009-06-07

  Lars Hedlin
Bra skrivet vännen...man måste finna sina egna vägar för att gå vidare....
2009-06-06

  En strimma av guld
Som att veta att någon tar bitar av det du ger och lämnar hålrum. Bra att du säger Nej!
2009-06-06

  walborg
Inget liv, ingen frihet, ingen kärlek utan gränser. Bra dikt om detta.
2009-06-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Gott att höra
med sådana
tjuvar vill ingen
ha att göra, dom skall
man fly, sen får man
en värld så god och ny
och aldrig mer man behöver
sig bry! Bra sagt av Dig!
*************************
2009-06-05

    sunnanvind
Precis så...jag har råket ut för några, men speciellt en som höll på att ta allt... mycket bra skrivet! Applåder!!!
2009-06-05

  Suzy med punkterna
Starkt skrivet kort och gott.
Att förlåta är inte alltid detsamma som att man tycker det är ok.
Beundransvärt
2009-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen