Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Anna-Victoria


55 år Female icon från Norrköping


Dagbok

Dagbok - Juli 2008

« Tillbaka till dagböcker

Söndag den 13 Juli 2008

Funderingar

Jag funderar lite mycket ibalnd, blir nästan tungsint, försöker lösa värdsliga problem, men jag vet ju att jag inte kan, men ibland kan jag.
Jag funderar över mig själv, över hur jag behandlar andra människor, det är nyttigt att se på sig själv, hur man hela tiden kan ändra sig till det bättre, bli en bättre medmänniska, utan att för den delen förlora sig själv. Kanske bara se saker på ett annorlunda sätt, om så bara för en liten stund. Hur man behandlar sina kollegor, mer som vänner i vissa stunder men ändå kollegor för de är någon typ av vänner ändå, fast kollegor. se hur man behandlar sina vänner, så man är en vän som som jag själv skulle vilja bli behandlad som vän. Det är nyttigt tycker jag, jag vet att jag inte tappar bort mig själv, jag bara tycker det är en skön känsla att se på sitt eget handlande.
Ibland blir jag väldigt impulsiv, ja nästan varje dag, ja eller varje dag då, om jag ska vara riktigt sanningsenlig ;-) Då kan det hända saker som inte alltid är så bra, när hjärnan inte hinner med vad munnen säger, hm, inte alltid bra, men jag lär mig. Impulsivitet är ju en sorts gåva det med.
När jag tänker ibland på möten mellan människor, så slår det mig att man har inte en chans att göra om det mötet, hur mycket jag än skulle vilja, det är ju rätt uppenbart igentligen. Men inget man tänker på när man möter nya människor, att nu ska jag göra mitt bästa intryck här, utan det blir ju bara till. Ja biland kan man ju tänka i förväg, på jobbinterjuver och så, men ändå, man vet ju inte vilken personlighet man möter där, och hur jag ska reagera på just den personen. För den personens utstrålning och humör är ju minst lika viktig ingridiens. Ja det är ju ingen som orkar läsa detta i alla fall så, jag kan ju skriva hur mycket som helst om detta. Jag tror jag fortsätter en annan dag!

Vid olika tillfällen i livet, står man vid en tröskel, eller skiljeväg, då blir tankar om livet och dess mening en viktig vägvisare. För att man ska kunna ta den rätta vägen, för sitt eget bästa, för att kunna må bra lite längre fram.

Tisdag den 8 Juli 2008

Tankar

Jag funderar och tänker, kanske lite väl djupt i bland, men det är ett måste för mig, för att kunna leva. Jag har en filosofisk sida som kan vara svävande, om vad framtiden är och hur den ska vara. Vad som finns runt nästa hörn, kan jag få ana det? Vem bestämmer vad som ska ske egentligen, vad är det som får saker att ske? Vilka känslor styr vårat liv, och vad väcker känslor och varför?
Ofta så blir det väl svävande svar, men inom mig finns en stark känsla som jag måste följa, som jag måste lita på, min intution!
Inte alltid kan jag förstå vad saker som händer har för mening, och inte senare efter att jag filosoferar runt händelser, så kan jag förstå vad som var meningen. Men någon sorts mening tror jag att det är med allt som sker i livet, även om vi inte har förmågan till att förstå det.
Möten, känslor, att skiljas, att dö, att älska, att hata.
Vad vore livet utan dessa händelser?
Ingenting!
Så alltså är det livet, som är meningen med allt som händer. Och allt som händer är livet.

Onsdag den 2 Juli 2008

Utsikten!

Här på utsikten mår jag bra, ännu en plats på jorden bland alla smultronställen, här är härligt. Att kunna se långt, ut över milslånga vidder, bara jag just nu, härligt. Det fläcktar lite i ansiktet här där jag står, en känsla av harmoni mig når. Att få breda ut armarna och kunna flyga från denna plats, bara lyfta, segla ut, tänka tanken, låta fantasin flöda.
Det är en härlig plats. Jag ser sjön som breder ut sig framför mig och skogen som tar vid, dalar och toppar om vartannat. Jag ser en aning av staden där borta, men jag bara anar, det hela är som i dis.
O denna härliga plats, här är jag nära mig själv, här så härlig. Här kan jag tänka så rena tankar, här kan jag känna min starka kraft. Här hämtar jag min kraft, här gör jag mina beslut. Här finner jag ro och vila, den här platsen är min som jag vill dela.
Jag går hit ibland när jag har något svårt att fatta, ett beslut som kräver lugn och ro, för att kunna finna den rätta känslan i mitt inre.
Jag gillar att ha olika platser i naturen som jag kan gå till och finna olika sorters krafter, det är det som är så underbart med naturen.

 

2008

september (1)
juli (3)
juni (2)

2007

april (1)
mars (2)