Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag slår slag i saken

Jag slår inte
kullerbyttor
jag slår näven
i glasbordet
och splittrar
min konflikträdsla

Jag slår
inte
på oskyldiga
jag slår
runt
och dansar med
alla som råkar
komma i min väg
på gott och ont
lyckliga snedsteg
i sena natten

Jag slår
inte vad men jag
slår gärna vad
om att du
gillar säkra
stadiga händer
på just den
vägen dit
du med dina ögon visar
att jag ska gå

Jag slår
inte
om
man
kan
älska




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-09 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan