Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild från Ranas horisont http://www.ranashorisont.se/Kyss%20mig%20mer.JPG-for-web-normal.jpg


Kyss mig!

I det svarta syns ett skimmer,

där det annars blott är svärtat,

såsom gnistrar kolsvart glimmer,

flimrar till i strålars flimmer,

slår ett extraslag i hjärtat.



Som det dova i en dimma

bäddar in en öppen låga,

som blott nära kan förnimma

bland miljoner droppars imma.

Hopp som aldrig slutar våga.



Så är kyssen du ska giva,

när med armarna du sluta

vilsen själ bland skuggor driva

kort sekund återuppliva

och en kort sekund få njuta.



I din kyss så finns det sista,

i annars svarta utan mening,

en glimt av hopp jag ej vill mista

bräcklig bro som snart kan brista;

Du och jag i en förening




Fri vers av Knickedick
Läst 364 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-10-10 12:01



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Mycket vackert !
2009-10-11

  Mr Lindemann VIP
På silvermolnets kant satt aftonstjärnan,
från lundens skymning frågte henne tärnan:
»Säg, aftonstjärna, vad i himlen tänkes,
när första kyssen åt en älskling skänkes?»
Och himlens blyga dotter hördes svara:
»På jorden blickar ljusets änglaskara
och ser sin egen sällhet speglad åter;
blott döden vänder ögat bort -- och gråter
2009-10-10

  Regn & Grus
Skönläst ordbild i vacker förening till snabba penseldrag.. strålande!
2009-10-10

    ej medlem längre
ååh, så fin. verkligen. särskilt slutet. och bilden med. hur huvudet hålls fast. hur kyssen KRÄVS.
2009-10-10

  mare VIP
Mycket bra...kyssen, en glimt av hopp, fint..
2009-10-10

  karenina VIP
kan bara hålla med nedan, underbar kombi av ord och bild, är en oerhörd kraft i orden, som (skämtsamt) att efterlämnas med ett sugmärke :-)
2009-10-10

  © anakreon VIP
Applåd för såväl bild som poem.
Carl-Erik
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick